|
|
Çay Lokmaları |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59802
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2011
2,274 defa indirildi / yazdırıldı
|
240 gr (2 su bardağı) un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı hindistancevizi (rendelenmiş)
3 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 yumurta (hafif çırpılmış)
75 gr süt
2 su bardağı rafine yağ
Üstü için:
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
Unu, kabartma tozunu, şekeri, tuzu ve hindistancevizini büyük bir çukur kaba eleyiniz; tereyağı ile yumurtayı yavaş yavaş karıştırarak bu karışıma katınız. Sütün yarısını döküp karıştırınız kalan yarısını da yavaş yavaş, hamur yumuşak ama tok bir hal alana kadar eklemeye devam ediniz. (Gerekirse biraz daha un katabilirsiniz.) Hamuru 15 dakika kadar buzdolabında bekletiniz.
Hamuru 1 cm kalınlıkta açınız ve 7-8 cm'lik bisküvi kalıbı ile hamurdan daireler kesiniz. 2-3 cm'lik kalıplarla da dairelerin ortasını kesip, halkalar elde ediniz. Artan hamur parçalarını yoğurup hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar ediniz. Lokmaları kızartmadan önce 10 dakika kadar bekletiniz. Derin bir kızartma tavasında rafine yağı 40 saniye, küp biçimi bayat bir ekmek parçası kızarana kadar ısıtınız; lokmaları koyup, 5 dakika kadar kızartınız.
Bir delikli kepçeyle lokmaları tavadan alıp, kâğıt peçete üstünde yağını süzdürünüz. Bir tabağa yerleştirip üstlerine toz şeker serperek sıcak yada soğuk servis ediniz.
|
|
Çay Lokmaları Tarifleri Amerikan Yemekleri
|
|