Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Çay Tadımı (1 adet - 2,536 defa bakıldı)

Çay Tadımı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çay Tadımı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc97674
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2014
2,004 defa indirildi / yazdırıldı




Çay tadımı çayologlar tarafından yapılır. Çayolog (teaolog): Çay tadımı yapan kişiye çayolog denir.
Çay tadımı alanında deneyim kazanmış uzmanlar, çay demlerinin yanı sıra, demi alınmış posanın görünüm ve kokusuna bakarak da kalite hakkında fikir edinirler. Bütün bu tadım ve muayeneler tamamen subjektif duyumlara dayandığı halde genellikle isabetlidir.
Çay seçiminde en önemli faktör, çayın tadımıdır. Çay tadımı başlı başına bir sanat olarak kabul edilmektedir. Çünkü çayın tadı oldukça karmaşık bir duyumsamaya dayanır. Üst, orta ve alt aroma profillerinden oluşan çay burun ve dil ile aynı anda algılanır.
Dil ve dilin üzerindeki duyu hücreleriyle algılanan tadı ve koku reseptörlerince duyumsanan aromasıyla bir bütün oluşturur. Çayın tadımında etkili olan dört fiziksel detay vardır.
· Ağız duyusu: Çayın, öncelikle ağızda yarattığı bir duyu vardır. Bu yönüyle bakıldığında iyi bir çay öncelikle ağızda kuruluk hemen arkasındansa kayganlık yaratır.
· Sıcaklık: Çayın sıcaklığı doğrudan aroma elementlerini etkileyeceğinden çay tadımında çayın sıcaklığı çok önemlidir.
· Demleme metodu: Aroma ve tat elementlerinin suyun içinde etkin bir şekilde çözünülürlüğü ve buhar basıncı, çayın yapılışı ile direkt ilintilidir.
· Kişisel özellikler: Çayı tadan kişinin fiziksel durumu da çayın tat ve aromasının duyumunun keskinliğini belirleyici faktörlerdendir.






Çay Tadımı Tarifleri Diğer Konular



(1 adet Çay Tadımı 2,536 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort