Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kısır Tarifleri > Çayot Salatası (1 adet - 44,562 defa bakıldı)

Çayot Salatası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Balık Salatası Tarifleri
Brokoli Salatası Tarifleri
Biber Salatası Tarifleri
Börülce Salatası Tarifleri
Buğday Salatası Tarifleri
Bulgur Salatası Tarifleri
Cacık Tarifleri
Çiğ Salata Tarifleri
Çoban Salata Tarifleri
Domates Salatası Tarifleri
Elma Salatası Tarifleri
Enginar Salatası Tarifleri
Ezme Salata Tarifleri
Etli Salata Tarifleri
Fasulye Salatası Tarifleri
Garnitür Tarifleri
Hardallı Salata Tarifleri
Havuç Salatası Tarifleri
Humus Tarifleri
Kabak Salatası Tarifleri
Kereviz Salatası Tarifleri
Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri
Kısır Tarifleri
Lahana Salatası Tarifleri
Makarna Salatası Tarifleri
Mantar Salatası Tarifleri
Mayonezli Salata Tarifleri
Mercimek Salatası Tarifleri
Mısır Salatası Tarifleri
Nar Ekşili Salata Tarifleri
Nohut Salatası Tarifleri
Pancar Salatası Tarifleri
Patates Salatası Tarifleri
Patlıcan Salatası Tarifleri
Peynir Salatası Tarifleri
Pirinç Salatası Tarifleri
Pilaki Tarifleri
Piyaz Tarifleri
Portakal Salatası Tarifleri
Püre Tarifleri
Roka Salatası Tarifleri
Sarımsaklı Salata Tarifleri
Salatalık Salatası Tarifleri
Sebze Salatası Tarifleri
Semizotu Salatası Tarifleri
Sıcak Salata Tarifleri
Soğan Salatası Tarifleri
Sosisli Salata Tarifleri
Soslu Salata Tarifleri
Tavuk Salatası Tarifleri
Turşulu Salata Tarifleri
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yumurta Salatası Tarifleri
Zeytinli Salata Tarifleri
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çayot Salatası

bekir efendi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.11.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc29770
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2008
2,680 defa indirildi / yazdırıldı




1 çayot (yaklaşık 350 g; 4'e bölünüp, çekirdekleri temizlenmiş)
1 limon
1 çorba kaşığı sirke
1/2 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı taze kişniş (kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tozşeker
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çarliston biberi (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, boylamasına 2'ye kesilmiş)
4 taze kişniş dalı (süsleme için)

Dörtte bir çayot parçalarını uzunlamasına ince dilimler halinde, dibe 1 cm kalıncaya kadar kesin (dilimleri birbirinden ayırmayıp, yelpaze biçimi verin). İşlemi öbür dörtte bir parçalara da uygulayın.
Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın. Kaynayınca yelpaze biçimi verdiğiniz çayotlan buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını kapatarak, iyice yumuşayıncaya kadar (4 - 5 dakika) buharda pişirin. Sonra tencereyi ateşten afıp, delikli spatu-layla çayot yelpazelerini düz bir servis tabağına çıkarın.
Limonu ortadan 2'ye kesip, yarım limon parçalarından birini dilimleyerek bir kenara ayırın. Öbür yarım limonu bir kâseye sıkıp, sirke ve hardalı ekleyin. Bir çatalla çırparak çiçekyağını da katıp, kişniş, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyerek, karıştırın. Hazırladığınız bu sosu servis tabağındaki çayotların üstüne döküp, tabağı buzdolabına kaldırın.
Çarliston biberi parçalarını bir kâseye koyup, üstüne 1/4 litre kaynar su dökerek, 20 dakika bir kenarda bekletin. Sonra biber parçalarını bir kaşıkla çıkarıp (bekletme suyunu atmayın), blendıra koyun. Kâsedeki bekletme suyundan 4 çorba kaşığı kadarını ekleyin. Buzdolabındaki tabağı alıp, çayotlan bir süzgeçte süzerek, süzülen sosu blendıra katın. Blendırda püre kıvamı alıncaya kadar karıştırıp, sosu çok ince gözeneklf tel süzgeçten bir kâseye geçirin.
Sosu dört servis tabağına kaşıkla bölüştürüp, yelpaze biçimi çayotlan da tabaklara aktarın. Her tabağı bir kişniş dalı ve bir limon dilimiyle süsleyip servis yapın.

Not: Çayot yaygın bulunmayan bir kabak çeşididir. Yerine, tadı aşağı yukarı aynı olan bostana kabağı, ya da görünüşten fedakârlık edilerek dolmalık kabak kullanılabilir.






Çayot Salatası Tarifleri Kısır Tarifleri



(1 adet Çayot Salatası 44,562 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort