Demet Hazar
5 Adet Yumurta
1/2 Adet Limon Suyu
2 Çay Kaşığı Tuz
Aldığı kadar Un
4 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Çeçil Peyniri
1/2 Demet Maydanoz
Yumurta, limon suyu, un, su ve tuzu bir kaba alıp yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. 12 parçaya ayırarak 20 dakika bekletelim. Her parçayı incecik olana kadar açalım. Tereyağını eritelim. Yuvarlak bir tepsinin altını bolca yağlayalım. İlk yufkayı tepsiye yayalım.
Derin bir kaba bol su ile tuz koyup kaynatalım. Bir başka derin kaba ise soğuk su koyalım. Yufkaları kaynayan suya atıp yarım dakika bekletip çıkaralım ve soğuk suya atalım. Hafif sıkarak tepsiye yayalım. Üzerine tereyağı serpelim. Çeçil peyniri ve maydanozla hazırladığımız harcı koyalım. Diğer yufkaları da aynı işlemden geçirerek tepsiye yayalım. Ancak en alt, en üst ve ortadaki yufkayı suya atmadan tepsiye serelim. Tüm yufkalar bittikten sonra böreği ocakta pişirelim.
|