Malzeme:
2 su bardağı çedar peyniri
1,5 su bardağı Bizim Mutfak Un
Yarım su bardağı Teremyağ
1/4 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı Tuz
Büyük bir kabın içine rendelenmiş çedar peyniri ile Teremyağ'ı alın. Bir saat kadar oda sıcaklığında yumuşaması için bekletin. Bir saatin sonunda mikserle karıştırın. İçine un, tuz ve pulbiberi ekleyip karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamuru iki uzun rulo yapın. Şeffaf folyoya sarıp, bir saat buzdolabında bekletin. Fırını 175 derecede ısıtın. Hamuru keskin bir bıçakla 1 santimlik yuvarlaklar halinde dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Krakerleri tepsiye dizin ve 15 dakika pişirin. Fırın tepsisinde soğuttuktan sonra servis yapın.
|