|
|
Çeluvki |
|
eznur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2016
Mesajlar: 167 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc116024
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2016
1,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://pomatsite.blogspot.com.tr
4 Adet Yumurtanın Akı
1 Su Bardağı Toz Şeker
1/2 Tatlı Kaşığı Vanilya
Çırpılmış Krema
Meyve
Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde kar haline gelene dek iyice çırpın. İçine şekerin yarısını ilave edip,mikserle tekrar çırpın. Şekerin geri kalanını bu karışıma ilave edin. Vanilya ve sirkeyi ekleyip,tekrar karıştırın. Tepsiyi fırından çıkarın. Üzerine bir tabaka yağlı kağıt yayın. Yağlı kağıdın ortasına kalemle 18 cm çapında bir çember çizin. Hazırladığınız yumurta akı karışımını kağıdın üzerine çemberden taşırmamaya dikkat ederek yayın.Sonra fırına koyun. Mikrodalga fırının yüksek derecesinde 2 dakika pişirin. Fırının kapağını açın. 10 dakika içinde bırakın. Bu sürenin sonunda dikkatlice fırından çıkarın. Soğuyana dek bekleyin. Dikkatlice yağlı kağıdı alıp,bir tabağa koyun. Üzerine çırpılmış kremayı ekledikten sonra çilek, kivi, muz gibi mevsim meyveleri ile süsleyip, servis yapın.
|
|
Çeluvki Tarifleri Pomak Yemekleri
|
|