1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
2 adet yufka
1 çorba kaşığı çemen
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvıyağı 1 çay bardağı suyla karıştırın. Yarısını yufkaların arasına, kalan yağlı suyu yufkaların üzerine sürüp, 3 parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. Şeritleri kaldırmadan ortalarından 2'ye bölüp kesin. İç malzemesi için 1 çorba kaşığı çemenin yumuşak kısmını, dövülmüş ceviz içini ve rendelenmiş kaşar peynirini bir kapta karıştırın. Bu harcı şeritlere pay edip, yufkaları muska şeklinde sarın (yarım şerit yufkanın bir ucuna iç koyup, üçgen üçgen katlayın. Bu arada yeterince yağlandığı için, ayrıca üzerlerine yağ sürmeyin). Tepsiye dizip 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.
|