|
Cennet Hurmalı Damla Sakızlı Muhallebi |
|
çevrim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc154653
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2020
509 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket damla sakızı
Sosu için:
3 adet olgunlaşmış cennet hurması
Bir tencereye, süt, şeker ve unu alın.
Orta hararetli ateşte varsa çırpma teliyle sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. (Aromaları böyle daha belirgin olacaktır.)
Muhallebi göz göz olunca ateşin altını kısın ve 1-2 dakika daha pişirin.
Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak muhallebiyi üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Cennet hurmalı damla sakızlı muhallebi tarifi
Sos için cennet hurmasının içini kaşık yardımıyla çıkarın ve bir kasenin içinde çatalla iyice ezip püre haline getirin
Soğuyan muhallebinin üzerine püre haline gelmiş cennet hurmasını paylaştırın.
|
|