Haliç Üniversitesi
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 yamak kaşığı mayonez
2 adet havuç
2 sap dereotu
4 yemek kaşığı yoğurt
2 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı badem
1 tatlı kaşığı yer fıstığı
1 tatlı kaşığı fındık
Sarımsak yarım diş
Küçük küpler şeklinde doğranmış havuçlar tencerede bezelyelerle birlikte haşlanılır başka bir tava da badem,fındık ve yer fıstığı kavrulur.
Maydonoz dereotu iyice kıyılır.
Bütün malzemeler bir araya getirilir ve mayonez yoğurtla birlikte karıştırılıp blendırdan geçirilir.
Kaselere alınıp üzerine kıyılmış badem ve fındık konulup soğuk servis edilir.
|