Kısa URL: https://ml.md/lc84304
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2012
1,923 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
5 Dal taze nane
4 Adet yufka
3 Bardak rendelenmiş isli Çerkez peyniri
150 gr kaymak
1 Adet yumurta akı
1 Aldığı kadar galeta unu
1 Bardak iri çekilmiş ceviz
Çerkez peynirini geniş bir kaba alın. Üzerine ceviz ve ince kıyılmış nane ilave edin. Yufkaları düz bir zeminde üst üste koyun. Genişliği 4 parmak olacak şekilde uzun şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına peynirli harç koyup bir parça kaymak yerleştirin. Daha sonra muska şeklinde sarın. Açılmasını önlemek için ucunu hafifçe ıslatıp yapıştırın. Yufkalar ve harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yumurta akını sana margarinle çırpın. Börekleri önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.