|
|
ÇERKEZ PASTASI |
|
Buğday Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük |
Kısa URL: https://ml.md/lc52444
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2010
3,739 defa indirildi / yazdırıldı
|
Semiz bir tavuğu yumuşayıncaya dek haşlayıp süzdükten sonra büyük bıçakla vurarak düzgünce doğrayınız. Bir tencereye 2 soğan çentip bir çorba kaşığı tereyağı ile kuvvetli ateş üstünde pembeleşinceye kadar çeviriniz. Sonra tavuk parçalarını ilâve edip karıştırınız. Etler, renk almaya başlayınca bir büyük çimdik un serpip pembeleşinceye kadar çeviriniz. Tavuğun suyu ile ıslatıp tuz ve biber ilâvesiyle hafif ateşte pişmeye bırakınız. Diğer tarafta 700 gramlık kırık pirinci eze eze bir hamur yapıp kıvılcımlı kül üstüne çekiniz. 160 gram kadar mısır ya da darı ununu yedirip karıştırarak pişince yemek tabağına boşaltınız ve ortasına tavuğu koyup sıcak sıcak servis yapınız.
ML® Çerkez Çöreği için tıklayın
|
|
ÇERKEZ PASTASI Tarifleri Çerkez Yemekleri
|
|