|
|
CEVAHİR KAVURMA |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72838
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012
4,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 adet kuzu ciğeri
2 adet kuzu böbreği
1 adet kuzu yüreği
2 demet taze soğan
125 gram margarin
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı pul biber
İsteğe göre sivri biber ve dereotu
Bütün sakatatları parmak ucu büyüklüğünde kesip, hazırlayalım. Tencereye 125 gram margarin koyup, eritelim.
Yürekleri ve böbrekleri ilave edip 5-6 dakika kavurduktan sonra, ciğerleri ilave edip 1-2 dakika daha karıştıralım ve tencerenin ağzını kapatıp
ciğerler saldığı suyu çekinceye kadar pişirelim.
Sivri biberleri ve taze soğanları ilave edip 3-4 dakika daha pişmesini bekleyelim.
Son olarak baharatlarını katıp, ara sıra karıştırmak şartı ile ağzı kapalı olarak pişirelim.
isteyenler sulu, isteyenler de suyunu uçurtup servis yapabilirler.
|
|
CEVAHİR KAVURMA Tarifleri Bumbar Tarifleri
|
|