Kısa URL: https://ml.md/lc99763
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2014
2,210 defa indirildi / yazdırıldı
200 gr margarin
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1-2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 paket vanilya
1 kase kakaolu fındıkkreması
1 su bardağı ceviz
Hamur için verilen malzemeler karıştırılıp yoğrulur ve en az yarım saat buzdolabında bekletilir. Ceviz kurabiye kalıbı ocağa konularak ısıtılır.
Sonra hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılarak ceviz kurabiye kalıbının boşluklarına yerleştirilir. Aletin üst kapağını kapatıyoruz. Bu zaman hamur aletin boşluğunun şeklini alıyor. Kurabiye kalıbı kapalı halde ocağın üzerine yerleştirilir. Kısık ateşte ve kontrollü şekilde kurabiyelerin rengi dönünceye kadar altlı-üstlü çevrilerek pişirilir. Bütün hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Kurabiyelerin boş kısımlarına istenilen bir krema doldurulup iki kurabiye birleştirilerek bütün ceviz şekli verilir. (Pişen parçalar ikişerli gruplar halinde birleştiriliyor.)
Fotoğraf "tereyağı" tarafından gönderildi. 22.08.2016