Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hatay Yemekleri > Cevizli Baklava (Isparta) (1 adet - 13,882 defa bakıldı)

Cevizli Baklava (Isparta)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizli Baklava (Isparta)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105017
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2015
1,770 defa indirildi / yazdırıldı




Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Hamuru:
2 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Fincan Sirke
2 Yumurta
1 Fiske Tuz
Un
İçi:
Havanda Dövülmüş Ceviz İçi
Şerbeti:
2 kg Toz Şeker
2 Litre Su
1 Limon

Süt, yağ, sirke, yumurta ve tuz çırpılıp içerisine aldığı kadar un konularak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Baklava yufkalarının daha iyi açılması için, hamur akşamdan yoğrularak buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan küçük bezeler yapılır ve yumuşak kalması için temiz poşet arasına konulur. Bezeler tek tek unla yufka halinde incecik açılır. Açılan yufkaların, ağızda kil gibi dağılması için, oklava üzerinde biraz buruşturularak yere serilir. Baklava sinisi yağlanır ve üzerine yere serilen yufkalardan iki tanesi üst üste döşenerek dövülmüş ceviz içinden serpilir. En üste gelecek üç yufka arasına ceviz içi ekilmeden döşedikten sonra, baklava dilimi şeklinde dilimlenir. Üzerine kaşıkla veya kepçeyle yağ dökülerek, önceden ısıtılmış fırında veya mahalle fırınında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Şerbeti için toz şeker, tencere içerisine dökülür ve üzerine su eklenerek ateşe konulur. Kaynamaya başlayınca şerbetin şekerleşmemesi için, içerisine sıkılmış bir limon suyu katılarak bir taşım kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınarak ılımaya bırakılır. Baklava soğuduktan sonra önceden hazırlanan ılık şerbet üzerine dökülür.







Cevizli Baklava (Isparta) Tarifleri Hatay Yemekleri



(1 adet Cevizli Baklava (Isparta) 13,882 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort