|
Cevizli Biber Ezmeli İçli Köfte |
|
sukunet
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc138081
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2018
612 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dışı için;
100 gr yağsız kıyma
1 yemek kaşığı irmik
1.5 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı pul biber
1 adet yumurta
İçi için;
500 gr kıyma
2 adet kıyılmış kuru soğan
100 gr kıyılmış ceviz içi
Yarım demek kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Servis için;
Penguen Cevizli Biber Ezmesi
Tereyağı
Limon Tuzu
İlk önce soğanı yağda kavurmaya başlayın.
Soğan iyice kavrulunca kıymayı ve baharatları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kıymada kavrulunca ceviz içini ve maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
Diğer tarafta dışı için gereken tüm malzemeleri hamur yoğurur gibi yoğurmaya başlayın ancak suyu azar azar ekleyin.
Yaklaşık yarım saat yoğurmaya devam edin.
Soğuyan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yumarlamaya başlayın.
Hazır olan dış hamurdan da ceviz büyüklüğünde parçalar koparık avuç içinizde açın ve ortasına kıymayı yerleştirip dışını güzelce sarın.
Tüm malzemeye bu işlemi uygulayın.
Hazır olan içli köfteleri içine limon tuzu koyduğunuz bol suda 5 dakika haşlayıp servis tabağına alınız.
Tereyağında Penguen Cevizli Ezmeyi kavurup içli köftelerin üzerine dökün.
Dilerseniz limon dilimleri ile servis edin.
|
|