https://www.droetker.com.tr
Hamur:
200 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1,5 su bardağı un
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tutam tuz
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Üzeri için:
1 su bardağı fındık ezmesi
2 yemek kaşığı süt
6 adet ceviz (bütün)
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin, şekerli vanilin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu, kakao, tarçın ve tuzu karıştırıp eleyin, karışıma ilave edip 2 dakika çırpın. Öğütülmüş cevizleri ekleyin, kısa bir süre daha çırpın ve kalıba dökün. Üzerini düzeltip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Cevizleri ortadan ikiye bölün.
Fındık ezmesini süt ile 2 dakika çırpın ve kekin üzerine yayın. Keki dilimleyip her dilimin üzerine birer ceviz tanesi batırın.
|