|
|
Cevizli Ekmek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108392
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2015
1,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
300gr. un
300 gr. buğday unu
2 su bardağı ılık su
3 çay kaşığı yaş ya da toz maya
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1. Bir kap içerisinde un ve tam buğday ununu karıştırın.
2. Yavaş yavaş ılık su ekleyin.
3. Sonra tuz, toz maya, şeker ve zeytinyağı ekleyip yoğurun.
4. Yarım saat bekletin.
5. Hamur kabardıktan sonra içerisine 1 su bardağı ceviz ekleyip yoğurmaya devam edin.
6. 60 gramlık baget, yuvarlak veya bütün halde istenilen şekil vererek 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
|
|
Cevizli Ekmek Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|