Didem Boğaz
Erişte makarna
Tulum peyniri
Keçi peyniri
Ceviz
Tereyağı
Kırmızıbiber
Domates salçası (isteğe göre)
Derin bir tencerenin içine su koyulur ve kaynatılır.
Çok az tuz eklenir. Erişte zaten tuzlu olduğu için eklenmeyebilir de.
Kaynadıktan sonra erişteler ilave edilir ve pişene kadar haşlanır.
Haşlanan erişteler süzülür. Haşlama suyu tarhana çorbası yapımında kullanılabilir.
Cevizler, boyutları çok küçülmeyecek şekilde ezilir.
Tulum peyniri ile keçi peyniri karıştırılır.
Eriştelerin yarısı servis tabağına konur.
Üzerine peynir ceviz karışımı eklenir.
Sonra eriştelerin kalan yarısı da servis tabağına eklenir.
Bir tavada tereyağı eritilir, kaşığın ucuyla çok az salça (isteğe bağlı), kırmızı toz ve pul biber ilave edilir.
Eriştenin üzerine gezdirilir.
|