Kısa URL: https://ml.md/lc146771
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2021
520 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı sade erişte
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Ceviz içi
İsteğe göre peynir
Bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Ardından erişteyi ilave ederek kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave ederek tuzla birlikte suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra 5 dakika kadar dinlendirip, üzerine ceviz içi serperek afiyetle tüketin. Dileyenler cevizli erişteye peynir de ekleyebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc163991
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2022
235 defa indirildi / yazdırıldı
1 kase erişte
1 bardak ceviz
2 kaşık tereyağı
Tuz
Tencerede iyi su biraz tuz atarak kaynatılır. Ardından erişte kaynayan suya atılır. He eriştenin pişme süresi farklıdır. Ara sıra kontrol ederek pişirmekte fayda vardır. Diri olması makbul olanıdır. Yufkası çok ince açıldığı için ben 4 dakika kaynattım. Ocaktan indirip suyunu süzgeçte süzdüm.
Aynı tencerede tereyağı, çok az tuz ve iri kırılmış cevizlerle bir kaç kez çevirdim. Üzerine iyice süzülmüş erişteleri ilave ettim. Tabağa alırken cevizleri üst kısımda olacak şekilde yerleştirdim.