|
Cevizli Erişte |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163991
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2022
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase erişte
1 bardak ceviz
2 kaşık tereyağı
Tuz
Tencerede iyi su biraz tuz atarak kaynatılır. Ardından erişte kaynayan suya atılır. He eriştenin pişme süresi farklıdır. Ara sıra kontrol ederek pişirmekte fayda vardır. Diri olması makbul olanıdır. Yufkası çok ince açıldığı için ben 4 dakika kaynattım. Ocaktan indirip suyunu süzgeçte süzdüm.
Aynı tencerede tereyağı, çok az tuz ve iri kırılmış cevizlerle bir kaç kez çevirdim. Üzerine iyice süzülmüş erişteleri ilave ettim. Tabağa alırken cevizleri üst kısımda olacak şekilde yerleştirdim.
|
Cevizli Erişte |
|
bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146771
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2021
520 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sade erişte
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Ceviz içi
İsteğe göre peynir
Bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Ardından erişteyi ilave ederek kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave ederek tuzla birlikte suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra 5 dakika kadar dinlendirip, üzerine ceviz içi serperek afiyetle tüketin. Dileyenler cevizli erişteye peynir de ekleyebilir.
|
Cevizli Erişte |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153561
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2020
294 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket erişte
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
100 gram beyaz peynir
Tuz
3 su bardağı suyu kaynatıp içine erişteyi, tuzu ve tereyağını ekleyin ve 10-15 dakika pişirin. Erişteler suyunu çektiğinde, tahta kaşıkla bir-iki kez çevirin. Ocaktan alıp erişteyi servis tabağına aktarın. Kıyılmış ceviz ve peyniri karıştırıp eriştenin üzerine serperek servis yapın.
|
Cevizli Erişte |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111548
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2015
2,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.goymen.com.tr
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 pkt. yumurtalı erişte (400-500 gr.)
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kutu labne peyniri
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Erişteyi tuzlu kaynar suda 10-15 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzün. Soğan ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyip hafif kavurun. Havucu ve isterseniz beyaz şarabı ilave edin. Havuç yumuşadıktan sonra labne peyniri, ceviz, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Haşlanmış erişteyi servis tabağına alın. Üzerine cevizli sos döküp sıcak olarak servis yapın.
|
Cevizli Erişte |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106126
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2015
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı Erişte
5 su bardağı su
1 adet et suyu tableti
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı ceviz içi
Suyu tencereye koyup kaynatın. Erişte ve et bulyonu ekleyip karıştırın. Erişte yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Cevizi bıçakla küçük doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Cevizi ekleyip yağ köpük köpük olana dek bekleyin. Erişteyi ekleyin ve kanştırın. Tencereyi ocaktan alın. Erişteyi servis tabağına alıp cevizle süsleyin.
|
Cevizli Erişte |
|
kandemir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc99478
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2014
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ev eriştesi
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
50 gram tulum peyniri
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Tencereye tereyağını eritip üzerine erişteleri koyup 5 dakika kadar kavurun. Suyunu verin. Suyunu çekinceye kadar kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu çekince de içine kıyılmış ceviz ya da tulum peynir koyup karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Cevizli Erişte |
|
hünerli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2012
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc96689
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2014
2,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Öncelikle erişteleri bir miktar erimiş tereyağı ile kavurun ve üzerine geçecek kadar su koyup kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu çekince kalan tereyağını üzerine ekleyip karıştırıp servis tabağına alın ve sıcakken cevizi, rendelenmiş peyniri üzerine serpin. Ilık ya da sıcak ikram edin.
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 15.10.2014
|
Cevizli Erişte |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80293
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2012
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı köy eriştesi
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı tulum peyniri
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı tereyağını tencerede erittikten sonra İçine erişteleri döküp karıştırın. Üzerine geçecek kadar su ekleyip eriştelerin pişmesini sağlayın. Suyunu çeken eriştelerin üzerine tereyağını ekleyip karıştırın. Servis tabağına yayın. Üzerine peyniri ufalayıp yayın. Son olarak cevizleri de üzerine bolca gezdirip ikram edin.
|
Cevizli Erişte |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75605
Gönderme Tarihi: 09.May.2012
3,438 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
500 gram erişte
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
150 gram ceviz içi
150 gram krem peynir
250 gram krema
1/2 adet limonun suyu
100 gram margarin
Tuz
Karabiber
İlk olarak, erişteleri haşlayıp, süzelim.
Cevizleri, kuru soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı kıyalım.
Cevizleri, teflon tavada kavuralım.
Başka bir kapta, margarin yağını eritip, soğanları ve sarımsakları kavuralım.
1,5 su bardağı sıcak su ile krem peyniri eritelim.
Büyük bir kaba, kavurduğumuz soğanları, cevizleri ve kremayı koyup, karıştıralım.
Limon suyunu, yeterince baharatı ve erişteleri de ilave edip, 1-2 dakika ısıtarak sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Arzu ederseniz, kırmızı acı biber ve kıydığınız maydanozları ilave edebilirsiniz.
|
Cevizli Erişte |
|
garagız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75326
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012
2,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr erişte
100 gr ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı
Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım. Bu arada cevizleri irice dövelim. Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım. Cevizi tencereye alarak kavuralım. Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım. Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım.
|
Cevizli Erişte |
|
Nilgün Ayar
Aşçı
Kayıt: 07.03.2011
Mesajlar: 19 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc71912
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2012
2,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram erişte
2 kaşık tereyağ
50 gram peynir
1 avuç ceviz
Bir tencerenin içine bolca su ve tuz koyup kaynayınca erişteleri atıp haşlayın. Haşlanan erişteleri süzün. başka bir tencerenin içine tereyağını koyup kızartın ve suyu süzülmüş olan erişteleri içine döküp tuz ekleyerek karıştırarak kavurun.Peyniri ufalayıp cevizi dövün.Pişmiş erişteye ilave edin.
|
Cevizli Erişte |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69147
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2011
2,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr erişte
8 adet dövülmüş ceviz
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay kaşığı tuz
Erişteyi 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz eklenmiş suda haşlayın (suyunu çektirerek). Servis tabağına alın. Geri kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alın ve ceviz altın sarısı rengini alana kadar kavurun. Eriştenin üzerine ceviz ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın.
|
CEVİZLİ ERİŞTE |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc67617
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2011
2,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 kâse ayıklanmış iri dövülmüş ceviz içi
1,5 kâse ev eriştesi
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeterince tuz ve karabiber
Haşlamak için yeterince su.
Öncelikle kaynayan suya bir miktar tuz ve yapışmaması için bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyun. Sonra erişteleri istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar haşlayın ve süzün. Bir tavada tereyağını eritin. İçine cevizi koyup, güzelce karıştırın ve erişteye ilave edin. Gerek görürseniz tuzu ve karabiberi ilave edin. Yemeği sıcak servis edebilirsiniz.
|
Cevizli Erişte |
|
dava adamı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc66921
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2011
2,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı
500 gram köy eriştesi
1 çay bardağı ceviz içi
1 su bardağı beyaz peynir
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Tereyağını eritin ve üzerine erişteyi koyup kavurun. Kavrulan eriştenin üzerine tuz ve üzerini geçmeye yakın sıcak suyu koyun. Kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirip suyunu çektirin. Üzerine peynir ve ceviz koyup servis yapın.
|
CEVİZLİ ERİŞTE |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59412
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2011
2,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 pkt. yumurtalı erişte (400-500 gr.)
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kutu labne peyniri
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Erişteyi tuzlu kaynar suda 10-15 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzün. Soğan ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyip hafif kavurun. Havuç yumuşadıktan sonra labne peyniri, ceviz, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Haşlanmış erişteyi servis tabağına alın. Üzerine cevizli sos döküp sıcak olarak servis yapın.
|
Cevizli Erişte |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc52098
Gönderme Tarihi: 26.May.2010
2,943 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 bardak erişte
1 bardak ceviz
3 kaşık tereyağı
tuz.
Yapılışı
Erişteler kaynamakta olan tuzlu suya atılır ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Başka bir tencereye yağ koyulur. Cevizler içine atılır yağda çevrilir. Sudan süzülerek alınan erişteler de içine atılıp karıştırılarak servis yapılır.
|
Cevizli Erişte |
|
rüzgarın kızı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc50450
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2010
3,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. erişte
70 gr. ceviz içi
90 gr. taze keş
70 gr. tereyağı
8 gr. tuz
20 gr. pul biber
Yapılışı:
Bir kaba haşlama suyu koyun ve erişteleri haşlayın. Yapışmaması için soğuk su ile hemen yıkayın, 10-15 dakika bekletin. Geniş bir tavada tereyağını kızdırın ve dövülmüş cevizi ve erişteleri ilave edin. Birkaç dakika cevizli tereyağında kavurun. Servis yapacağınız zaman üzerine taze keş serpiştirin. Üzerine çok az yağ ve pul biber ile hazırladığınız acı biber sosunu gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Cevizli Erişte |
|
Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc41127
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2009
3,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
Adese Restorant - Etlik
Malzemeler:
500 g erişte makarna
250 g ceviz içi
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Az miktar tuz
Az miktar pul biber
Hazırlanışı:
Derin bir tencereye 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, az miktar tuz ve su konulup kaynatılır. Kaynayan suya erişteler atılır ve 10-15 dakika eriştelerin pişmesi beklenir. Süzgeç yardımıyla sudan alınan erişteler, kabarması için kısa bir süre soğuk suya tutulur. Ceviz içi elde ya da blender yardımıyla ezilerek ufak parçalara ayrılır. Yayvan bir tencereye tereyağı konulup eritilir. Az miktar pul biber ve tuz konularak karıştırılır. Erişteler süzgeç yardımıyla iyice süzülerek tereyağı ve pul karışımına eklenir. Tencerede bir süre sotelenen erişteler servis tabaklarına alındıktan sonra üzerleri ceviz içi ile süslenerek sıcak olarak servis yapılır.
|
CEVİZLİ ERİŞTE |
|
nevra
Aşçı
Kayıt: 08.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc23692
Gönderme Tarihi: 08.May.2008
3,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 tas erişte
100 gr ceviz
1 çay kaşığı yeni bahar
3 kaşık yağ
tuz
Yapılışı:
Kaynamakta olan suya erişteler atılarak pişirilir. Suyu süzülüp, soğuk suda yıkanır. Bir tencerede yağ eritilir. Erişte içine atılır. İyice karıştırılıp ateş söndürülür. Daha sonra servis tabağına alınır. Makinada çekilmiş ceviz, bahar ilave edilerek üstüne serpilir. Cevizli erişte hazırdır.
|
Cevizli erişte |
|
beyazit
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15033
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2007
3,257 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket hazır erişte
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
3 çorba kaşığı çörekotu
10-15 dal taze nane
20 gr tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze nane yapraklarını temizleyip kıyın. Ceviz içi, parmesan peyniri, çörek otu ve naneyi bir kapta harmanlayın.
Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Tereyağını bir tencerede ısıtın. Haşlanmış erişteyi ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Ateşi kapatıp çörekotlu malzemeyi ilave edin. Harmanlayıp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
ML® Salamlı Makarna (görsel)
|
|