Kısa URL: https://ml.md/lc153561
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2020
308 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket erişte
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
100 gram beyaz peynir
Tuz
3 su bardağı suyu kaynatıp içine erişteyi, tuzu ve tereyağını ekleyin ve 10-15 dakika pişirin. Erişteler suyunu çektiğinde, tahta kaşıkla bir-iki kez çevirin. Ocaktan alıp erişteyi servis tabağına aktarın. Kıyılmış ceviz ve peyniri karıştırıp eriştenin üzerine serperek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc163991
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2022
266 defa indirildi / yazdırıldı
1 kase erişte
1 bardak ceviz
2 kaşık tereyağı
Tuz
Tencerede iyi su biraz tuz atarak kaynatılır. Ardından erişte kaynayan suya atılır. He eriştenin pişme süresi farklıdır. Ara sıra kontrol ederek pişirmekte fayda vardır. Diri olması makbul olanıdır. Yufkası çok ince açıldığı için ben 4 dakika kaynattım. Ocaktan indirip suyunu süzgeçte süzdüm.
Aynı tencerede tereyağı, çok az tuz ve iri kırılmış cevizlerle bir kaç kez çevirdim. Üzerine iyice süzülmüş erişteleri ilave ettim. Tabağa alırken cevizleri üst kısımda olacak şekilde yerleştirdim.