|
|
Cevizli Gül Tatlısı |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77312
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012
1,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
3 Çorba Kaşığı yoğurt
1 Çay Kaşığı limon suyu
5 Su Bardağı un
1 Kase ceviz
1 Adet yumurta
4 Su Bardağı şeker
3,5 Su Bardağı su
1 Paket kabartma tozu
Bir karıştırma kasesinin içine oda sıcaklığındaki margarin konur. Elle iyice yumuşatılır, üzerine bir yumurta, 3 çorba kaşığı yoğurt eklenir. Ardından 5 su bardağı un ve kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek kulak memesinden daha sert bir hamur elde edilir. Hamur merdaneyle açılır, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesilir. 4 yuvarlak birbirinin yarısı hizasından üst üste konur. Uçtan başlanarak sarılır ve tam ortasından ikiye kesilir. Gül şeklini alan hamurların ortasına ceviz batırılarak tepsiye dizilir. 170 derecede pişirilir. İstenirse üzerine yumurta sarısı sürülür. Diğer tarafta şeker, su ve limon suyuyla şerbet hazırlanır. Biraz soğutulur. Fırından çıkan sıcaktatlının üzerine dökülür. Kapatılmış fırında 5 dakika şerbetini çekmesi sağlanır.
|
|
Cevizli Gül Tatlısı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|