|
Cevizli Helva |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94257
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2013
1,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
3 su bardağı un
1 su bardağı tahin
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Ceviz içi
Tencerede yağı eritip üzerine unu ekleyin ve unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Rengi değişince de üzerine tahini ekleyip kavurmaya devam edin. Diğer taraftan da şeker ve suyu kaynatıp ılınınca kavurduğunuz un ve tahin karışımının üzerine dökün. Karıştırıp kapağını kapatın. Biraz çekince kaşıkla şekil verip servis tabaklarına dizin.
|
|