| 
 
 
 | 
Cevizli Helva | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94257 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2013 
1,937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
 
3 su bardağı un
 
1 su bardağı tahin
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
Ceviz içi
 
 
 
Tencerede yağı eritip üzerine unu ekleyin ve unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Rengi değişince de üzerine tahini ekleyip kavurmaya devam edin. Diğer taraftan da şeker ve suyu kaynatıp ılınınca kavurduğunuz un ve tahin karışımının üzerine dökün. Karıştırıp kapağını kapatın. Biraz çekince kaşıkla şekil verip servis tabaklarına dizin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |