Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Vezir Parmağı Tarifleri > Cevizli Kadayıf (28 adet - 4,243,492 defa bakıldı)

Cevizli Kadayıf


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizli Kadayıf

L.L
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc150825
Gönderme Tarihi: 28.May.2020
348 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

500 gr tel kadayıf
150 gr tereyağı
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Çeyrek limon

Taze tel kadayıfı geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağını kısık ateşte eritip ılıtın ve kadayıfların üzerine dökün. Elinizle kadayıfı didikleyip küçük parçalara ayırın ve yağıyla iyice harmanlayın.
Yarısını 26 x 37 cm ebadındaki fırın tepsisine yayın. Elinizle veya tabanı düz bir kavanozla sıkıca bastırın. Kırık cevizi her yerine eşit bir şekilde serpin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyip yine sıkıca bastırın.
200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kızaran kadayıfı aynı ebatlardaki bir tepsiye ters çevirin. Bu şekilde dilimlendiğinde kadayıf daha düzgün görünüyor.
Eğer alt kısım az kızarmışsa 10 dakika daha pişirin. Kadayıf soğurken şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 17-18 dakika kadar yüksek ateşte kaynatın ve tencereyi ocaktan alın.
Soğuk kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün. En az 3 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin. Servis ederken dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz.



Cevizli Kadayıf

oluş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2014
Mesajlar: 24
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc136144
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018
767 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. kadayıf
250 gram iri çekilmiş ceviz içi
125 gram tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya

Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1’er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.



Cevizli Tel Kadayıf

ıhlamur gölgesi
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.06.2015
Mesajlar: 12
Şehir: Çankaya-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc109052
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2015
1,529 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kadayıf
2 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı
Şurubu için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Büyük bir tavayı yağlayın. Kadayıfın 1 fincanını tavanın dibine serin. Üzerini cevizle kaplayın. Geri kalan kadayıfı da en üste yayın. Eritilmiş tereyağını tepsinin üzerine gezdirin. Hafifçe kızarana dek 180°C fırında pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Şurup malzemelerini orta ateşte şekeri eriyene dek pişirin. Ağzı açık şekilde 10 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sıcak kızarmış karışımın üzerine şurubu dökün. Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Kare şeklinde dilimleyin. Üzerine çırpılmış krema ya da dondurmayla servis edilebilir.


Cevizli Kadayıf

ba-ba
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 24.06.2015
Mesajlar: 11
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc108586
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2015
1,379 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kadayıf
200 gram ceviz
5 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su

Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısını serin ve üzerine cevizleri koyup kalan kadayıfları üzerine yayın. Elinizle bastırın, üzerine tereyağını eritip dökün ve 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Çıkınca şerbeti sıcak tatlı soğuk olacak şekilde dökün.


Tel Kadayıf

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc102757
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014
1,756 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr margarin
Yarım kg tel kadayıf
150 gr ceviz
1 kg şeker
1 kg su
Yarım limon
Yeterince hindistancevizi

Tepsiyi margarinle iyice yağlayıp margarinin yarısını minik dilimleyerek tepsiye serpin. Tel kadayıfı tel tel ayırıp bıçakla ince kıyın. Tepsiye tel kadayıfı yayıp dövülmüş ceviz serpin. Üzerine kalan margarini minik doğrayıp 200 derece ısıtılmış fırında ters yüz ederek pişirin. Tencereye şeker, su ve limon suyunu alın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti ekleyip hindistancevizi ile süsleyin.


Cevizli Kadayıf

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc99930
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014
1,733 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Kadayıfları erimiş tereyağıyla harmanlayın ikiye bölün. Fırın kabını yağlayıp, ayırdığınız bir bölüm kadayıfı tabana yerleştirin. Daha sonra da ceviz serpin ve kıyılmış cevizleri üzerine dökün. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine bastırarak kaplayın. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadayıfları pişmeye bırakın. Bu arada şerbetini de kaynatıp çıkan kadayıfların üzerine döküp soğumaya bırakın. Dilimleyip ikram edin.


Cevizli Kadayıf

alaylı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2013
Mesajlar: 25
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc94695
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013
1,783 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
150 gram tereyağı

Tereyağını eritin ve kadayıflarla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini de yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için de şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca da üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın.


Fotoğraf "canik" tarafından gönderildi. 18.08.2014


Cevizli Kadayıf

sarı fahriye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.11.2013
Mesajlar: 21
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc93601
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2013
1,629 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
150 gram tereyağı

Tereyağını eritin ve kadayıfla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın.


Cevizli Tel Kadayıf

efem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.10.2013
Mesajlar: 46
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc93189
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2013
3,027 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. tel kadayıf
250 gr. tereyağı
250 gr. ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Kadayıfı didikleyip tereyağıyla karıştırın. Yarısını yağlanmış tepsiye yayıp iyice bastırın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Kalan kadayıfı üzerine döşeyip bastırın. Üzerine ağırlık koyup 10 dakika bekletin. 210 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.


Fotoğraf "civan mert" tarafından gönderildi. 18.09.2018


TEL KADAYIFI (Cevizli)

mtfk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.03.2013
Mesajlar: 29
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc88673
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2013
3,101 defa indirildi / yazdırıldı




800 gr. Tel kadayıf
3,5 bardak toz şeker
2 bardak dövülmüş ceviz
1 bardak tereyağı
3 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu

Kadayıfların yarısını kenarlı bir tepsiye yayarak koyunuz. Üzerine çekilmiş cevizi muntazam bir şekilde serpiniz. Kadayıfların diğer yansını da cevizlerin üstünü örtecek şekilde tepsiye yerleştiriniz. Diğer tarafta tereyağını eritip, kadayıfın üzerinde gezdiriniz. Daha sonra tepsiye orta ısılı fırına koyunuz. Üstleri kızarıncaya kadar 30 - 40 dakika kadar pişiriniz.
Bir tencerede şekeri, suyu ve limon suyunu kaynatarak koyuca bir şurup hazırlayınız. Bu şurubu tepsiyi fırından çıkarır çıkarmaz yağını süzünüz. Bu süzülmüş kadayıfa kaynamakta olan şurubu her tarafına gezdirecek dökünüz.
Tepsinin üzerine derhal bir kapak kapatıp soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra da kareler halinde parçalara bölüp, alt üst ederek servis yapınız.

Not: Tel kadayıf, pişince tel tel olabilmesi için; beyaz telleri ince, hamursuz olmalıdır. Kadayıfların ne çok yaş, ne de kuru olmamasına dikkat edilmelidir. Bu tatlıda önemli bir husus da yağ miktarıdır. Tel kadayıf bol yağlı pişirilmelidir. Yağın kalanı 'atlı piştikten sonra süzülerek alınıp, bir başka tatlıda kullanılabilir. Az yağda pişen kadayıflar, fırında az kalırsa lâpa gibi ezik, çok kalırsa katı, sert olur.


Cevizli Kadayıf Tatlısı

fatma hatun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2009
Mesajlar: 73
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc83311
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012
3,328 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram kadayıf
200 gram kıyılmış ceviz
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı

Öncelikle kadayıfları elinizle ince ince dağıtın. Tepsiyi yağlayıp üzerine ince bir tabaka kadayıf döşeyin. Kıyılmış cevizi bolca üzerine serpin. Tekrar kadayıfı döşeyip üzerine iyice bastırın. Eritilmiş sıcak tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti için su ve şekeri kaynatıp fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin. Çıtır çıtır ikram edin. Hem sıcak hem soğuk olarak yenebilen nefis bir tatlıdır.


TEL KADAYIF

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc75627
Gönderme Tarihi: 10.May.2012
4,408 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

1 kg. tel kadayıf
250 gram ceviz
350 gram margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
1250 gram tozşeker
1 litre su
1/4 adet limonun suyu
Üzeri için:
Kaymak

İlk önce, kadayıf döşeyeceğimiz tepsinin ne kadar kadayıf aldığını bilmemiz lazımdır. Bunu da deneyerek, öğrenebiliriz. Onun için, ilk döşeyeceğimiz kadayıf ince ya da kalın olabilir.
Satın aldığımız kadayıfı, iyice didikleyelim. Ondan sonra, 250 gram erittiğimiz margarin ile iyice yoğuralım.
Kadayıf tepsisini, 50 gram margarinle yağlayalım.
Cevizlerin düzgün olan yarım parçalarından 15-20 tane ayırıp, yağladığımız tepsinin dibine yapıştıralım. Geri kalanını, makineden çekelim.
Şimdi kadayıfın yarısını, tepsinin dibine düzgünce serelim. Elimizle iyice bastırarak, ezelim
Çekilmiş cevizi, tarçın ile karıştırıp, kadayıfın üzerine serpelim. Geri kalan kadayıfı da düzgünce tepsiye serip, gene iyice bastıralım.
50-60 gram yağı fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak, tepsinin üzerine serpiştirelim.
Önceden ısıttığımız kızgın fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp ters yüz ederek, tekrar fırına verelim ve diğer tarafının da kızarmasını sağlayalım.
1.250 gram tozşekerle 1 litre suyu bir tencereye koyup, kaynatalım.
Şurubu kaynatıp, kıvama gelince, limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatarak, ocaktan indirelim.
Pişmiş olan kadayıfı fırından çıkarıp, kaynar şekilde olan şuruptan üzerine kepçe kepçe gezdirelim ve şurubu emdirelim.
Biraz soğuduktan sonra kesip, üzerine kaymak koyarak, servis yapalım.


Kadayıf Tatlısı

zilha
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2011
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70778
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011
5,064 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg tel kadayıf
250 gr iç ceviz
100 gr sıvıyağ
100 gr tereyağı
Şurubu:
4 bardak şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp karıştırılır. Limon suyu da ilave edilip ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Kadayıflar çok taze ise büyük bir kağıdın içinde, elle yapışık yerleri açılarak yayılıp kurutulur. Sonra hepsini büyükçe bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerek elle ovalayarak yağ kadayıfın her yerine yaydırılır. Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısı bastıra bastıra yerleştirilir. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Geri kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine düzenli bir şekilde serildikten sonra elle iyice bastırılır. Kızgın fırına verilip kapağı açık olarak pişirilir. Sonra fırından çıkarıp bir tepsinin arkasına kadayıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırılır. Bu şekilde kadayıfın altı üstüne gelmiş olur. Tekrar fırına sürülüp diğer tarafı da kızartılır. Fırından çıkarılıp üzerine şurubu dökülür. Not: Kadayıf tatlısının şurubu, ılıktan daha sıcak olmalıdır


Cevizli Telkadayif

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70086
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2011
3,270 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr hazır telkadayıfı
195 gr (13 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
90 gr (1/2 su bardağı) ceviziçi (dövülmüş)
350 gr (1+1/2 su bardağı) şeker
1+1/2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (250°C) getirip, ısıtınız.
Küçük bir tepsiyi, 3 çorba kaşığı (45 gr) eritilmiş yağla yağlayınız. Kadayıfı iyice didikleyip tel tel ayırdıktan sonra, yarısını yağlanmış tepsiye dizip, üstüne ceviziçini serpiniz. Kalan kadayıfı cevizlerin üstüne döşedikten sonra, kalan 15 gr (10 çorba kaşığı) eritilmiş yağı üstüne döküp, tepsiyi fırına sürünüz. Kadayıfı 20-25 dakika, üstü hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, üstüne aynı boyda bir başka tepsi koyarak ters-yüz ediniz. Tepsiyi yeniden fırına sürüp, kadayıfı 15-20 dakika daha pişiriniz.
Bu arada, küçük bir tencerede şeker ve suyu orta ateşte ısıtınız. Sürekli karıştırarak şekeri eritip, limon suyunu ekleyiniz. Şerbeti 5-10 dakika kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alınız.
Tepsiyi fırından alıp, kaynar haldeki şerbeti üstüne dökerek oda sıcaklığında soğutunuz. Kadayıfı el büyüklüğünde parçalara kesip, servis ediniz.


Kadayıf

külhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.08.2011
Mesajlar: 53
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc67428
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
4,065 defa indirildi / yazdırıldı




Özgür Şef

500 gr. tel kadayıf
250 gr. tereyağı
250 gr. ceviz
Şurubu İçin;
750 gr toz şeker
4 su bardağı süt

Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın. Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın. Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın. Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını tepsiye yayıp bastırın. Cevizi rondodan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin. Kalan kadayıfa cevizleri yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için, sütü tencereye aktarın. Şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eridikten sonra kaynatın. Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin. Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın. Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın.


Cevizli Kadayıf

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc66782
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
3,270 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. ceviz içi
1/2 kg tel kadayıf
1 kg şeker
2,5 su bardağı su
200 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı dut pekmezi

Şekerle suyu ateşe koyalım, 5 dakika kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım. Geniş bir tepsiyi yağlayalım. Üzerine 1 yemek kaşığı pekmez döküp elimizle her yerine sıvayalım. Cevizi dövelim. Yağı eritip soğuttuktan sonra kadayıfla harmanlayalım. Kadayıfın yarısını tepsiye serelim. Üzerine elimizle iyice bastıralım. Üstüne cevizi eşit biçimde dağıtalım. Kalan kadayıfı onun üstüne serpelim, tekrar iyice bastıralım. Kadayıfı 200 (turbo 180) derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim. Sıcak kadayıfın üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirelim.


Cevizli Kadayıf Tatlısı

seyyare
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.08.2011
Mesajlar: 50
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc66455
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011
9,880 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr tereyağı
Yarım kg tel kadayıf
250 gr dövülmüş ceviz
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 limonun suyu

Önce şerbeti hazırlayın. Şekerle suyu ateşe koyun. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın, soğumaya bırakın. Fırını 180 derecede ısıtın. Geniş bir tepside tereyağını eritin. Kadayıfı tel tel ayırıp her verini tereyağına bulayın. Yarısını ayrı bir yere alın. Kalan yarısını tepsiye düzgünce yayın. Dövülmüş cevizi her yerine eşit biçimde serpiştirin. Kalan kadayıfı da üstüne serin. Elinizle hafif bastırın. Tepsiyi sıcak fırına atın. Üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, yaklaşık yarım saat pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.


Cevizli Tel Kadayıf

sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
Kısa URL: https://ml.md/lc64974
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
4,553 defa indirildi / yazdırıldı




Tel kadayıf (Yarım kg)
Pekmez (2 çorba kaşığı)
Tereyağı (3 çorba kaşığı)
Ceviz içi (1,5 su bardağı)
Şerbeti için:
Su (3-4 su bardağı, sıcak)
Limon (Yarım adet)
Şeker (Yarım kg.)

Yarım kg tel kadayıfı tel tel ayırın. Derin cam bir kaba koyun. Tavada 1 çorba kaşığı tereyağı eritin. Eriyen yağı tel kadayıfının içine dökün. Yağın kadayıfa iyice yayılması için karıştırın.
2 çorba kaşığı tereyağı ile 2 çorba kaşığı pekmezi karıştırarak tepsiye iyice yayın. Üzerine yarım su bardağı ceviz içini bütün halinde sırayla dizin.
Tel kadayıfının yarısını bir kat tepsiye dizin. 1 su bardağı cevizi rendeleyin ya da dibekte dövün. Tel kadayıfın üzerine dövülmüş cevizleri her tarafa gelecek şekilde yayarak serpin. Üzerine 2. kat olarak kalan tel kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
Pişen tel kadayıfı bir başka fırın tepsisine ters çevirerek koyun. Böylece alta dizdiğiniz cevizler üste gelecektir.
Bu sırada tencereye 3-4 su bardağı sıcak su dökün. Suyun içine yarım kesilmiş limonu ve yarım kg. şekeri koyun. Su, limon ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın. Hazırladığınız şerbeti soğuttuktan sonra bir kepçe yardımıyla sıcak kadayıfın üzerine dökün. Tel kadayıfınız servise hazır.


Cevizli Kadayıf

pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc64171
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
3,811 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 kg. kadayıf
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Fırın tepsisini bir çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine ceviz içini serpin. Artan kadayıfları da cevizlerin üzerine yayın. Artan yağı küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti, soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin.


Cevizli Tel Kadayıf

aza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc46974
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2010
4,404 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
300 gr. taze kadayıf
100 gr. tereyağı
200 gr. ceviz içi
3 bardak toz şeker
2 bardak su
yarım limon suyu

Yapılışı
Aynı boyda iki tepsi alınır. Kadayıfın - pişirileceği tepsiye yağın hepsi oda sıcaklığında yumuşatılıp sıvanır. Eğer kadayıf tazeyse düz olarak boylamasına yerleştirilir. Tepsinin altı görünmeyecek gibi olunca kıyılan cevizler yerleştirilip üzerine geriye kalan kadayıflar yerleştirilir. Kadayıflar tepsiye yerleştirilince üzerine bir naylon koyulup bir tepsi yerleştirilir. Onun üzerine de bir ağırlık koyulup kadayıfların iyice basılması için birkaç saat beklenir. Daha sonra İyice basılan kadayıf orta hararetli fırına sokularak hafif pembe renkte pişirilir. Tepsi fırından çıkarılıp, aynı büyüklükte kî ikinci tepsiye dağıtmadan ters çevrilir. Tekrar fırına sokulup üstü nar gibi kızartılır. Diğer yandan şeker ve su kaynatılır ve içine bir çorba kaşığı limon suyu koyulup ateşten indirilir. Fırından çıkarılan kadayıfa sıcak sıcak dökülür.

Not: Kadayıfın hamur olmaması için hem hamurun, hem şurubun sıcak olması lazımdır. Şurubunun da mutlaka şeker 3, su 2 ölçüsünde koyu bir şurup olması lazımdır. O zaman kadayıf kıtır olur.






Cevizli Kadayıf Tarifleri Vezir Parmağı Tarifleri



(28 adet Cevizli Kadayıf 4,243,492 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort