Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Lokma Tarifleri > Cevizli Kadayıf (28 adet - 4,243,460 defa bakıldı)

Cevizli Kadayıf


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizli Kadayıf

alaylı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2013
Mesajlar: 25
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc94695
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013
1,783 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
150 gram tereyağı

Tereyağını eritin ve kadayıflarla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini de yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için de şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca da üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın.


Fotoğraf "canik" tarafından gönderildi. 18.08.2014


Tel Kadayıf

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc102757
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014
1,756 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr margarin
Yarım kg tel kadayıf
150 gr ceviz
1 kg şeker
1 kg su
Yarım limon
Yeterince hindistancevizi

Tepsiyi margarinle iyice yağlayıp margarinin yarısını minik dilimleyerek tepsiye serpin. Tel kadayıfı tel tel ayırıp bıçakla ince kıyın. Tepsiye tel kadayıfı yayıp dövülmüş ceviz serpin. Üzerine kalan margarini minik doğrayıp 200 derece ısıtılmış fırında ters yüz ederek pişirin. Tencereye şeker, su ve limon suyunu alın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti ekleyip hindistancevizi ile süsleyin.


Cevizli Kadayıf

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc99930
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014
1,733 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Kadayıfları erimiş tereyağıyla harmanlayın ikiye bölün. Fırın kabını yağlayıp, ayırdığınız bir bölüm kadayıfı tabana yerleştirin. Daha sonra da ceviz serpin ve kıyılmış cevizleri üzerine dökün. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine bastırarak kaplayın. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadayıfları pişmeye bırakın. Bu arada şerbetini de kaynatıp çıkan kadayıfların üzerine döküp soğumaya bırakın. Dilimleyip ikram edin.


Cevizli Kadayıf

sarı fahriye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.11.2013
Mesajlar: 21
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc93601
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2013
1,629 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
150 gram tereyağı

Tereyağını eritin ve kadayıfla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın.


Cevizli Tel Kadayıf

ıhlamur gölgesi
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.06.2015
Mesajlar: 12
Şehir: Çankaya-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc109052
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2015
1,529 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kadayıf
2 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı
Şurubu için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Büyük bir tavayı yağlayın. Kadayıfın 1 fincanını tavanın dibine serin. Üzerini cevizle kaplayın. Geri kalan kadayıfı da en üste yayın. Eritilmiş tereyağını tepsinin üzerine gezdirin. Hafifçe kızarana dek 180°C fırında pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Şurup malzemelerini orta ateşte şekeri eriyene dek pişirin. Ağzı açık şekilde 10 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sıcak kızarmış karışımın üzerine şurubu dökün. Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Kare şeklinde dilimleyin. Üzerine çırpılmış krema ya da dondurmayla servis edilebilir.


Cevizli Kadayıf

ba-ba
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 24.06.2015
Mesajlar: 11
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc108586
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2015
1,379 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kadayıf
200 gram ceviz
5 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su

Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısını serin ve üzerine cevizleri koyup kalan kadayıfları üzerine yayın. Elinizle bastırın, üzerine tereyağını eritip dökün ve 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Çıkınca şerbeti sıcak tatlı soğuk olacak şekilde dökün.


Cevizli Kadayıf

oluş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2014
Mesajlar: 24
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc136144
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018
767 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. kadayıf
250 gram iri çekilmiş ceviz içi
125 gram tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya

Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1’er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.



Cevizli Kadayıf

L.L
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc150825
Gönderme Tarihi: 28.May.2020
348 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

500 gr tel kadayıf
150 gr tereyağı
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Çeyrek limon

Taze tel kadayıfı geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağını kısık ateşte eritip ılıtın ve kadayıfların üzerine dökün. Elinizle kadayıfı didikleyip küçük parçalara ayırın ve yağıyla iyice harmanlayın.
Yarısını 26 x 37 cm ebadındaki fırın tepsisine yayın. Elinizle veya tabanı düz bir kavanozla sıkıca bastırın. Kırık cevizi her yerine eşit bir şekilde serpin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyip yine sıkıca bastırın.
200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kızaran kadayıfı aynı ebatlardaki bir tepsiye ters çevirin. Bu şekilde dilimlendiğinde kadayıf daha düzgün görünüyor.
Eğer alt kısım az kızarmışsa 10 dakika daha pişirin. Kadayıf soğurken şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 17-18 dakika kadar yüksek ateşte kaynatın ve tencereyi ocaktan alın.
Soğuk kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün. En az 3 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin. Servis ederken dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz.







Cevizli Kadayıf Tarifleri Lokma Tarifleri



(28 adet Cevizli Kadayıf 4,243,460 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort