Yarım paket tereyağı
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı susam
Tereyağı yakmadan eritilir. Üzerine yumurta, yumurta beyazı, yoğurt eklenir, parmak ucuyla karıştırılır. Sonra tuz, kabartma tozu ve ele yapışmayana kadar un eklenerek yoğrulur. En son iri çekilmiş ceviz katılır. Homojen dağılana kadar yoğrulur. Hamurdan yarım portakal kadar parçalar alınır, yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. 180 derece fırında altın rengi kızarana kadar pişirilir.
|