100 Gr Sana Hamurişi
2 Adet yumurta
1 Su Bardağı toz şeker
1,5 Çay Kaşığı kabartma tozu
500 gr un
0,5 Su Bardağı kuru kayısı
1 Çay Kaşığı tarçın
0,5 Su Bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Unu kaba aktarın. Şeker, yumurta, margarin ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelince üzerini bir bezle örtüp dinlendirin. Kuru kayısıları 10 dakika kadar suda bekletin. Hamuru merdaneyle açıp dilediğiniz bir kalıpla kesin. Üzerine ince doğranmış kayısı ve cevizleri yerleştirin. Tarçın serpip yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.
|