Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
Krokanı için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
Muhallebiyi pişirmeden önce krokanı hazırlayalım.
Krokan için 1 su bardağı şekeri tavaya alın ve orta ateşte yavaş yavaş eritin.
Karemelize olduktan sonra içine cevizleri hafif iri parçacıklar kalacak şekilde düvün ve ekleyerek karıştırın.
Hazırlanan krokanı yağlı kağıdın, üzerine dökerek soğumaya bırakın.
Ilındıktan sonra buz dolabına alın ve yarım saat bekletin.
Dolaptan çıktıktan sonra bıçak yardımıyla ufak parçalara ayırın.
Muhallebisi için un, şeker, nişastayı kuru halde tencereye alın.
Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve ocağa alın.
Pişen muhallebiden kuplara 1′er kaşık koyun.
Üzerine krokanı dökün ve tekrar muballebiyi dökün.
En üst kısmına da kronakı ekleyerek buzdolabında soğutun.
|