4 adet yufka
İçi için:
400 gr doğranmış Levrek fileto
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı muskat
1 tatlı kaşığı kekik
1 su bardağı ceviz içi
Tuz
Arasına sürmek için:
125 gr tereyağı
1 adet çırpılmış yumurta
Tereyağında, levrek , rendelenmiş havuç ve soğanı kavurun. Baharatları ekleyerek karıştırın. Yufkalarınızı teker teker mutfak tezgahına serin. Üzerine erimiş tereyağ ve ceviz serpin. Kenarına levrekli harçtan koyun ve rulo şeklinde sararak tepsiye yerleştirin. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yağ ve yumurta sarısı sürerek 180 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin.
|