Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Cevizli Lokum (İznik Bursa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizli Lokum (İznik Bursa)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173493
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2023
215 defa indirildi / yazdırıldı




İznik Belediyesi

1 Kg Un
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
30 Gr Yaş Maya
2 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Kırık Ceviz İçi
Tuz
1 Su Bardağı Susam

Cevizli lokum için un, maya, tuz ve su ile mayalı hamur yoğrulur, mayasının gelmesi için 1 saat beklendikten sonra hamur bezelere ayrılır, ayrılan parçalar elle açılarak inceltilir, içine sıvı yağ dökülerek üzeri yağla düzeltilir, içine ceviz ve susam serpilerek dürüm yapılır, bıçakla yaklaşık üç parmak kalınlığında parçalar kesilerek, tepsiye dik olarak dizilir, tepsinin üzeri bez ile kapatılarak 30 dk mayasının gelmesi beklenir. Tepsi odunla ısıtılmış fırına yerleştirilir, fırının kapağı bir süre kapalı tutulduktan sonra açılarak lokumların fırında demlenerek pişirilmesi sağlanır. Pişen lokumlar fırından çıkarıldıktan sonra sıcakken, üzerinin kurumasını önlemek ve yumuşak olmasını sağlamak için üzerine süt sürülür. Ilık veya soğuk olarak parçalara ayrılarak servis yapılır.

Not: Cevizli lokum özellikle bayramlarda nişan ve düğünlerde özel günlerde yapılmaktadır. Nişan, Kına ve Düğünlerde küçük keselere yerleştirilerek çerez ve kına ile birlikte misafirlere dağıtılır. Bayramlarda kadınlar tarafından topluca dayanışma içinde pişirilen cevizli lokum bayram ziyaretine gelen kişilere ve komşulara dağıtılmaktadır.







Cevizli Lokum (İznik Bursa) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(1 adet Cevizli Lokum (İznik Bursa) 410 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort