3 adet yufka
4 baş soğan (Piyaz doğranmış)
1 su bardağı mantar (Doğranmış)
2 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı Bizim Mısır Yağı
Tuz
Tencere içinde Bizim Mısır Yağı'nı kızdırın.
İçine soğan koyup, renk alana kadar karıştırın.
Mantarı ilave edin. Mantar sulanıp suyunu çektiğinde ceviz içini, tuzu ve karabiberi koyun.
Lezzetini kontrol edin. 3 dakika karıştırıp ateşten alın.
Yufkayı açın. Biraz yağ serpiştirip, iki ucunu yufkanın ortasında uç uca getirin.
Hazır olan malzemeyi yufkanın üzerine serpiştirin.
Dikdörtgen olan yufkanın bir ucunu ortaya getirin. Onun üzerine de malzeme koyup, diğer ucunu da onun üzerine katlayın. Yufka kare şeklini alacaktır.
Tavaya az yağ koyup, hazır olan bu böreği içine atın. Ağır ateş üzerinde iki tarafını kızartın.
İsteğe göre bütün veya keserek servis yapın.
|