|
Cevizli Peynirli Ekmekler |
|
Havva Atar
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc99557
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2014
1,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
4 dal kıyılmış maydanoz
Bayat ekmeği ya da ramazan pidelerini değerlendirmek için harika bir tarif. Bir kabın içinde tüm malzemeyi karıştırın. Ekmeklerin ya da pidelerin üzerine biraz tereyağı sürün ve cevizleri yerleştirin. Diğer tarafta da peynirleri, maydanozu karıştırın ve ekmeklerin üzerine sürün. 190 derecedeki fırında 5 dakika peynirin erimesini bekleyin. Çıkartıp sıcak sıcak ikram edin. İsterseniz salça da kullanabilirsiniz.
|
|