| 
 
 
 | 
Cevizli Tahinli İrmik Helvası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177273 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2024 
294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram tereyağı veya margarin
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı sirke
 
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
 
1 büyük çay bardağı irmik
 
2 yemek kaşığı tahin
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı şeker
 
1-2 damla limon suyu
 
 
Önce şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
 
Daha sonra tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve yumuşak bir hamur elde edelim (Unu kontrollü ekleyelim).
 
Daha sonra hamurdan parçalar kopararak silindir yapalım ve bıçakla üzerine çizikler atalım ve tepsiye yerleştirin.
 
200 derecede pişirelim.
 
Soğuk şerbeti sıcak tatlının üstüne döküp en az 2 saat dinlendirelim.
 
Üzerine antepfıstığı serperek servis edelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |