|
|
Cevizli Tarçınlı Çörek |
|
adem elması
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc68818
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011
3,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
İstediğiniz kadar tarçın ve ceviz
Sütte mayayı eritip kabartın. Una kalan diğer malzemeleri koyun ve ele yapışmayan bir hamur yapın. Sıcak bir yerde 25-30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru kare şeklinde açın, açamazsanız hamuru ikiye bölüp öyle açın. Açtığınız hamurun üstüne bolca tarçın ve ceviz dökün.Rulo yapın verev verev bıçakla kesin. Kesilen üçgenlerin üstüne tahta kaşıkla bastırın. Yağlanmış tepsiye dizin 20-25 dakika dinlendirin. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
|
|
Cevizli Tarçınlı Çörek Tarifleri Çörek Tarifleri
|
|