|
|
Cevizli Tavuk Göğsü |
|
İskender
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117781
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2016
1,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatoş Aktaş
1 litre süt
2 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
75 gr kaşığı margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın
1 adet damla sakızı
1 paket vanilya
1 litre sütün içine unumuzu nişastamızı ve şekerimizi alalım. Muhallebi kıvamında pişirelim. Piştikten sonra damla sakızını ekleyelim. Ocağımızın altını kapatalım, sonra muhallebimiz sıcakken margarini ekleyip mikser yardımı ile çırparak margarini eritelim ve vanilyayı ekleyelim. Küçük dikdörtgen cam fırın kabımıza muhallebimizin yarısını dökelim. arasına çekilmiş ceviz katalım. Sonra kalan muhallebimizi de dökelim. Soğuduktan sonra üzerine tel süzgeç yardımı ile tarçın serpelim, dilimleyerek servis edelim.
|
|
Cevizli Tavuk Göğsü Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri
|
|