500 g Nuhun Ankara Dirsek
1 demet semizotu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı haşlanmış mısır
250 g Hellim peyniri
250 g kiraz domates
2 3 diş dövülmüş sarımsak
3 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi sosu
Tuz
Paketteki pişme önerisine uygun hazırlanan dirsek makarna derin bir salata kâsesine alınır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırılarak soğuması beklenir. Daha sonra üzerine temizlenip doğranan semizotu, haşlanmış mısır, ceviz, dövülmüş sarımsak, dörde bölünmüş kiraz domatesler, kalan zeytinyağı ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Hellim peyniri küp şeklinde doğranarak ızgarada kızartılır. Servis tabağına alınan salatanın üzerine kızaran hellim peynirleri alınır ve üzerine arzu edilen miktarda nar ekşisi gezdirilerek servis yapılır.
|