10 adet baklava yufkası
100 gram sana yağı
100 gram cheddar peyniri
10 dilim dana jambon
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı krema
1 adet sivri biber
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik
Baklava yufkalarının aralarına eritilmiş sana yağı sürerek üst üste dizin. Yağlanmış tart kalıbına kenarlarını büzerek yerleştirin. 200 derece fırında 2-3 dakika pişirin. Fırından alın. Kabağı yarım ay şeklinde doğrayıp sana yağında soteleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın ve kabaklara ekleyin. Krema, ince doğranmış soğan, kekik, doğranmış jambon, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Ilındıktan sonra doğranmış peynir ilave edin ve karışımı yufka çanağının içine yerleştirin. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
|