https://www.sabah.com.tr
2 yemek kaşığı chia tohumu
1/4 su bardağı keten tohumu
2 adet yumurtanın akı
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı bal
Yarım bu bardağı hindistancevizi
2 yemek kaşığı pekmez
Üzeri için:
1 su bardağı kaju fıstığı
1 su bardağı fındık
1 su bardağı badem
Yarım su bardağı antepfıstığı
Yarım su bardağı susam
Chia'yı 3 yemek kaşığı suda 20 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde keten tohumunu 3 yemek kaşığı suda 20 dakika dinlendirin. Yumurta aklarını tuzla birlikte iyice çırpın. Geniş bir kapta chia, keten tohumu, bal, hindistancevizi, pekmez ve yumurta akını karıştırın. Karışım iki parmak kalınlığında olacak şekilde pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine kaşığın tersiyle bastırarak yayın. Üzerine kaju fıstığı, fındık, badem ve antepfıstığını serpiştirip bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırının ısısını 130 dereceye indirin. 45 dakika pişirip sürenin sonunda fırının kapağını açmadan soğumaya bırakın. Daha sonra fırından alıp üzerine susam serpin. Buzdolabında 1 saat dinlendirip dilimleyin.
|