4 adet tortilla ekmeği
300 gr tavuk göğsü (küçük doğranmış)
1 adet kuru soğan (doğranmış)
1 adet kırmızı biber (doğranmış)
1 adet yeşil biber (doğranmış)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Tavaya yağı alıp soğanı ve biberleri kavurun.
Tavukları ekleyip baharatlarla birlikte pişirin.
Ardından salçayı ilave edip karıştırın.
Tortilla ekmeklerini tezgâha alın, ortasına hazırladığınız tavuklu harçtan koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar serpin.
Tortillaları sıkıca sarın ve kenarlarını kapatın.
Derin bir tavada yağı kızdırın ve sardığınız tortillaları altın rengini alana kadar kızartın.
Fazla yağını almak için havlu kağıda çıkarın ve sıcak servis yapın.
Not: Mex-Tex mutfağının yemeği olan Chimichangayı salsa sos, guacamole veya ekşi krema ile servis edebilirsiniz.

|