Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Cibez Salatası (Bodrum Muğla)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cibez Salatası (Bodrum Muğla)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172927
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2023
110 defa indirildi / yazdırıldı




Bodrum Belediyesi

1 demet cibez
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
½ çay bardağı zeytinyağı
1 limon

Cibezlerin sararmış ve kötü yaprakları ayıklayın. Ortalama 5cm boyunda olacak şekilde doğrayın ve bol su ile yıkayın.
Bir tencerede yeterli miktarda suyu kaynatın, tuz ilave edin ve cibezleri kaynamakta olan suya ekleyerek 10 – 15 dakika kadar haşlayın.
Cibezler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla önce soğuk suya alın, ardından süzün. Süzgeçte 5 dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına alın.
Sosu hazırlamak için, havana 2 diş sarımsak ve bir miktar tuz ekleyip dövün. Ayrı bir kapta dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve limonu karıştırın. Hazırladığınız sosu cibezlerin üzerine gezdirip servis edin.

Not: Cibez, Türkler’in ‘cücük’ dedikleri yabani lahanadır. Yumuşak ve lezzetli olan bu bitki haşlandıktan sonra zeytinyağı ve limonla tatlandırılır. Porsiyonu 359 kcal; A, B ve C vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum ve demir içerir; turpgiller familyasındandır; kansere karşı koruyucudur; oldukça iştah açıcıdır ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır; bağırsak hareketlerini arttırır ve hazmı kolaylaştırır.







Cibez Salatası (Bodrum Muğla) Tarifleri Uşak Yemekleri



(1 adet Cibez Salatası (Bodrum Muğla) 256 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası