|
|
ÇİFTLİK USULÜ CİĞER |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10031
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
4 dilim tost ekmeği
3 çorba kaşığı un
1 bardak dilinmiş havuç
Biraz kereviz sapı
1/4 çay kaşığı ada çayı
aynı miktar kekik, tuz, karabiber
1/2 kg. dana ciğeri
2 bardak dilinmiş soğan
2 orta boy patates
1 bardak domates suyu
Yapılışı :
Ekmekler gevrekleşinceye kadar kızartıp kaba kâğıt üzerine alın ve yağını emdirin. Un ve baharatı karıştırın. Ciğer dilimlerini bu karışıma bulayarak ekmekleri kızarttığınız yağda kızartın. Fazla yağı emdirin. Bir tencereye koyduğunuz kızartılmış ciğer dilimlerinin üzerine sebzeleri yerleştirin, domates suyu döküp 1/2 çay kaşığı tuz ekin. Üstünü örtüp hafif ateşte 30-40 dakika veya sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
|
|
ÇİFTLİK USULÜ CİĞER Tarifleri Bumbar Tarifleri
|
|