1 kg. dolmalık biber
1 Demet nane (veya 1 çorba kaşığı kuru nane)
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çay kaşığı şeker
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Çay kaşığı tarçın
Biberleri yıkayınız, sap kısımlarını içine bastırarak çıkartıp, çekirdeklerini boşaltınız.
Soğanı incecik kıyıp derin bir kaba koyunuz. İçine kabukları soyulup küçük doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz ve nane, tuz, şeker, yenibahar, tarçın ilave edip biraz yoğurunuz. Pirinç, kuş üzümü, zeytinyağı katıp karıştırınız.
Biberlerin içine sıkıca doldurunuz. Biberlerin ağız kısıımları karşılıklı gelmek üzere geniş bir tencereye yan yana diziniz. 1,5 su bardağı sıcak su ve 1/2 çay kaşığı, tuz ilâve ediniz. Hafif hararetli ısıda suyunu çekinceye kadar 30-35 dakika pişiriniz. Tenceresi ile soğutup servis tabağına yerleştiriniz.
|