|
|
Ciğer Dolması |
|
Hicran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2006
Mesajlar: 40 Şehir: Marmaris |
Kısa URL: https://ml.md/lc4379
Gönderme Tarihi: 31.May.2006
3,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
Koyun zari
2 bardak su
tuz
350 gram karaciger
1 kase pirinç
sivi yag
2 yemek kasigi çam fistigi
2 yemek kasigi kusüzümü
2 adet soğan
Gömlegi yikayip 1 su bardagi ilik suda bekletin. Karacigeri soyup, ince ince kiyin; içine 1 1/2 tatli kasigi tuz ekleyin; yaklasik 30 dakika pisir. Pirinci yikayip, süzün. Bir tavada yag ile dogranmis soğanlari, kusüzümü ve fistigi pembelesinceye degin kavurun. Pirinci ekleyin ve yaklasik 10 dakika kadar karistirin. Gömlegi sudan çikarip parçalara ayiririn. Ortalarina malzemeyi koyup bohça seklinde katlayin. Yumurtayi çirpip sarmalarin üzerine sürün. Gömlegin haslanma suyunu da döküp önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 45 dakika kadar pisirin.
ML® Ciğer Sarması (görsel)
|
|
Ciğer Dolması Tarifleri Dolmalar
|
|