|
|
CİĞER EZMESİ |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10030
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
4,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
15 tane (250 gr.) tavuk ciğeri
6 çorba kaşığı (silme) tereyağı veya margarin
1 kahve kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım demet maydanoz
3 lop yumurta
Yapılışı :
Bir tencereye 3 kaşık yağ koyun ve içine yıkanıp suları süzülmüş ciğerleri atın. Ciğerlerin iki yanları iyice pembeleşinceye kadar 10 - 15 dakika kavurun. Sonra ateşten indirip soğumaya bırakın. Soğuyan ciğerleri et makinasından geçirin. Sonra kalan yağı yumuşatarak ciğerlere ilâve edin. Biber, tuz, ve kıyılmış maydanozu ilâve edip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Sonra tabağa yerleştirip çevresine yuvarlak dildiğiniz yumurtaları dizin. Bunu soğuk büfeli davetlerde, minik sandviç ekmeklerinin üstüne sürerek de servis yapabilirsiniz.
ML® Ciğer Ezmesi için tıklayın
|
|
CİĞER EZMESİ Tarifleri Böbrek Tarifleri
|
|