Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ciğer Sarması (Lüleburgaz Kırklareli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ciğer Sarması (Lüleburgaz Kırklareli)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178229
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2024
143 defa indirildi / yazdırıldı




Murat Güneysu

Kuzu ciğeri (gömleğiyle birlikte takım olarak)
Akciğer
Kalp
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salça
Yarım çay bardağı pirinç
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
1 adet yumurta sarısı

Kuzu ciğeri, gömleğiyle birlikte takım olarak kasaba hazırlatılır. Kalp ve akciğeri de yağlarından ve sinirlerinden ayıklatılır.
Tencerede soğan, salçayla birlikte saydamlaşana kadar kavrulur.
Küp şeklinde doğranmış karaciğer, akciğer ve kalp de eklenir, 5-6 dakika daha kavrulur.
Su, yıkanmış pirinç ve baharatlar da eklenir, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşadıktan sonra altı kapatılır, dinlenmeye bırakılır.
Diğer tarafta bir kap içine sıcak su konur, içine gömlek atılır, yumuşayıncaya kadar beklenir. Dolma yapılacak büyüklükte parçalara ayrılır.
Çukur bir tabak içine yayılır, içine ciğer karışımı doldurulur, sarıp ters çevrilir, fırın tepsisine yerleştirilir.
Üstlerine yumurta sarısı sürülür, fırına verilir.
Üstü kızarınca fırından alınır, dilimlenerek servis edilir.







Ciğer Sarması (Lüleburgaz Kırklareli) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(1 adet Ciğer Sarması (Lüleburgaz Kırklareli) 321 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort