Murat Güneysu
Kuzu ciğeri (gömleğiyle birlikte takım olarak)
Akciğer
Kalp
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı pirinç
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
1 adet yumurta sarısı
Kuzu ciğeri, gömleğiyle birlikte takım olarak kasaba hazırlatılır. Kalp ve akciğeri de yağlarından ve sinirlerinden ayıklatılır.
Tencerede soğan, salçayla birlikte saydamlaşana kadar kavrulur.
Küp şeklinde doğranmış karaciğer, akciğer ve kalp de eklenir, 5-6 dakika daha kavrulur.
Su, yıkanmış pirinç ve baharatlar da eklenir, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşadıktan sonra altı kapatılır, dinlenmeye bırakılır.
Diğer tarafta bir kap içine sıcak su konur, içine gömlek atılır, yumuşayıncaya kadar beklenir. Dolma yapılacak büyüklükte parçalara ayrılır.
Çukur bir tabak içine yayılır, içine ciğer karışımı doldurulur, sarıp ters çevrilir, fırın tepsisine yerleştirilir.
Üstlerine yumurta sarısı sürülür, fırına verilir.
Üstü kızarınca fırından alınır, dilimlenerek servis edilir.
|