|
|
Ciğer Taplaması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41361
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2009
5,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet koyun ciğeri
4 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı kuru reyhan
Yeteri kadar tuz karabiber
4 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Ciğeri kıyma makinesinden çekin. İçine bulguru, tuzu, karabiberi ve reyhanı ekleyip köfte hamuru şekline sokun. İyice yoğurun. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp elinizle yuvarlak şekil verin. 1 santim kalınlığında yassı köfteler yapın. Bu köfteleri yarım saat kadar dinlendirin. Bir tencereye tuzlu su koyup kaynatın. Su kaynayınca içine köfteleri birer birer alın. Köfteler haşlanınca bir süzgeçle servis tabağına alın. Son olarak tereyağını küçük bir kapta eritin. Kırmızıbiberi de koyun. Köftelerin üzerine gezdirerek servise sunun.
|
|
Ciğer Taplaması Tarifleri Halk Yemek Tarifleri
|
|