|
|
CİĞER TAVA (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44992
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2009
2,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı kimyon
1/2 demet maydanoz
1 adet koyun karaciğeri
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 Çay kaşığı pul biber
ZERZAVET MALZEMELERİ
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
Toz biber
Tuz
YAPILIŞI
Ciğerin zarı ayıklandıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde kesilip tuzlanır. Una bulanıp silkelenerek fazla unları alındıktan sonra bir tavada kızdırılmış olan yağa atılır. Hızlı ateşte kızartılıp tabağa alınır. Üzerine kimyon, pul biber ve ince kıyıImış maydanoz serpilerek hazırlanan zerzevatla servis edilir.
Zerzevatın yapımı: Soğan, piyaz şeklinde doğranır, üzerine tuz, toz biber ve sumak eklenip karıştırılır. İnce doğranmış maydanoz da eklenerek harmanlanır.
|
|
CİĞER TAVA (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|