Kısa URL: https://ml.md/lc41645
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2009
2,376 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
350 gram kuşbaşı kuzuciğeri
4 su bardağı et suyu
1 adet soğan
3-4 kaşık sıvı yağ veya zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Ciğeri nohuttan biraz büyük küp küp doğrayın. İyice yıkayıp kağıt havlu ile suyunu alın. Soğanın kabuklarını küp şeklinde doğrayın. Soğanı ilave edip kavurun. Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin. Kıvamına gelince tenceresinde bekletin. Başka bir tencerede 4 su bardağı et suyunu ve tuzunu koyun. Nohut ve yıkanmış suyu süzülmüş bulguru ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin. Kavrulan ciğeri bulgur pilavına ekleyip sıcak servise sunun.