|
|
Ciğerli İç Pilav |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111285
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2015
1,430 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Tablet Knorr Et Bulyon
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
3 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı
3 Yemek Kaşığı Kızartmalık Yağ
3 Su Bardağı Sıcak Su
3 Yemek Kaşığı Nişaşta
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
200 g Dana Veya Kuzu Ciğer
1 Kase Kestane (Yaklaşık 20 Adet)
2 Adet Kuru Soğan
2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Çay Bardağı Doğranmış Maydanoz
3 Yemek Kaşığı Doğranmış Dereotu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Kestanelerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın.
Ciğerleri kızartmak için bir tavaya kızartmalık yağı koyun ve ısıtın.
Ciğerleri küp küp kesip nişasta ve toz bibere bulayın ve ısınmış olan yağın içerisinde rengi koyulaşana kadar kızartın. Yağdan alıp kağıt havlu üzerinde dinlendirin.
Sıvı Beceli tencerede ısıtın.
Soğanları ince doğrayıp soteleyin.
Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alıp birkaç dakika daha kavurun.
Kimyon, tarçın, fıstık ve üzümü ilave edip kokularını alıncaya kadar kavurun.
Pişirdiğiniz ciğerlerin yarısını tencereye ilave edin.
2 tablet Knorr Et Bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip şekerle beraber tencereye ilave edin.
Pilavinizi su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin.
Su kaynayınca ocağın ısısını düşürüp 20 dakika kısık ateşte pişirin.
10 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş olan pilavınıza maydanoz ve derotunu ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın.
Ayırdığınız ciğerleri ve haşladığınız kestaneleri üzerine yayıp servis edin.
|
|
Ciğerli İç Pilav Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|