|
|
CİHER YAHNİ (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44993
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2009
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
1 adet karaciğer
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı kimyon
YAPILIŞI
Karaciğer 1 cm2 büyüklüğünde parçalara kesildikten sonra kızdınlan zeytinyağına atılır. Üstü sararıp suyunu bırakana kadar hızlı ateşte pişirildikten sonra, ateş yavaşa alınır. Bir tarafta kabukları soyulmuş domatesler ve tohumlarından ayıklanarak kıyılmış biberIer, ciğerin üzerine dökülere pişmeleri sağlanır. Daha sonra ateşten alınıp üzerine kıyılmış maydanozla ve kimyonla süslenerek servis edilir.
|
|
CİHER YAHNİ (Hatay) Tarifleri Burdur Yemekleri
|
|